Tips för dig som är ny i ledarrollen

Mina bästa tips till en ny ledare

Det finns olika sätt att starta som ny ledare, oavsett om du varit ledare tidigare eller inte. 
Ofta hör jag att det finns starka förväntningar att du ska träffa dina nya medarbetare. Och gärna då en och en för att dessa ska kunna göra en "överlämning" till dig kring hur de själva uppfattar sin roll, sina utmaningar och sina behov. Många nya ledare blir då översköljda med områden att ta tag i och kan också börja lova saker "Det där ska jag ta tag i."

Träffa gärna dina medarbetare, bjud in till en fika. Tydliggör att du kommer att boka in samtal med var och en, men att du kommer att göra det när du är lite mer varm i kläderna. 

Det viktigaste jag tycker du behöver göra är att få ditt uppdrag, ansvar och mandat tydliggjort från din chef, det är vanligt att detta inte är så tydligt. Sätt dig in i förväntningar på vilket resultat du ska leverera med hjälp av dina medarbetare. Och titta på hur detta historiskt har fungerat för tidigare ledare (om det inte är en ny grupp) 

Därefter är det viktigt att se vilka medarbetare du har  i din grupp, gå igenom eventuella personalärenden, sätt dig in i tidigare utfästelser och hur medarbetaren brukar fungera. Förhoppningsvis finns någon att få en överlämning ifrån....

Använd därefter tid för att analysera, göra en initial plan och sedan kan det vara dags att träffa medarbetarna en och en. 

Lyssna mycket! Lova inget första mötet utan ta redan nu hjälp av ett av de bra ledarverktygen du behöver ha i din verktygsväska: Be att få återkomma.

Lycka till och vill du ha ett bollplank i din nya roll - hör av dig via vår kontaktsida, vi återkommer oftast samma dag.