Tid att avsluta och tid att söka nytt

20 april 2016

Blåsippan ute i backarna står...

I snart ett år har jag haft förtroendet att vara interimschef för en enhet hos min ena kund. Det har varit oerhört roligt och både jag och "mina" medarbetare har trivts med lösningen. Vi har tillsammans utvecklat arbetssätt och kan nu på ett bra sätt leverera nytta till de som är vår "kund" nämligen övriga medarbetare. Och så har vi roligt ihop - det är viktigt!

Från 1 september ersätts jag av en ny chef - helt i sin ordning i konsultlivet, vi jobbar en period med en uppgift och sedan när en lösning finns på plats så byter vi uppgift. För mig innebär det att jag nu kommer att kunna öppna dörren för mer ledarskapsutveckling i uppdragen. Jag ser fram mot att träffa nya kunder och arbeta med ledarskap, medarbetarskap, affärsmannaskap, professionellt bemötande mm. Nya kunder inom förvaltningsstyrning och systemleveranser ser jag också fram emot. 

Och mot våren... en av mina absoluta favoritblommor är den lilla skira blåsippan. Just nu förkovrar jag mig i fotografins ädla konst och då är kameran med nästan hela tiden. Dessa små blommor spirade i skogen vid mitt fritidshus, men nu finns de ju även i min rabatt i Tyresö. Något att plocka fram i november... 

Och på tal om fotografering - i går var jag ute på långpromenad och nere vid Tyresö slotts havsvikar står 10 hägrar på rad och bjuder på en magnifik vy. Tror du kameran var med då? Nej! Och när jag hämtat den så hade de oerhört pampiga fåglarna hittat en annan vik att leta mat vid... Snopet! Det fanns andra vackra fåglar att öva på inför morgondagens sista kurstillfälle då det är "uppsjungning" - är alla bild- och teknikkunskaper på plats?