Sommartider hejhej eller drömmen om en folkabuss

27 juni 2017

För ett par år sedan köpte jag ett par saker som sedan dess ligger i mitt förråd och tar plats - både där och i mina drömmar. Ett retrocampingbord, du vet ett sånt ihopfällbart med fyra stolar som får plats i det ihoppackade bordet och ett gasolkök med två plattor. Också detta modell äldre. 

Jag vet inte vad detta står för. Jag är ju scoutledare men i vår familj har vi inte campat så mycket. Däremot med mina föräldrar och min bror så var det flera somrar vi packade bilen full och åkte på äventyr. Som längst kom vi till Barcelona. Maffiga tältplatser i Pyreneerna lockar fortfarande. Men nu börjar drömmandet bli jobbigt. Bilen vi har är tillräckligt stor för att få in tältet (dock inte retromodell, det är inte mysigt med tält där det regnar in), campingutrustningen och hela familjen. Men retro... vi borde ha en folkabuss... Drömmen växer sig starkare. Så stark att jag nu varit ute och sonderat marknaden. Min dröm just nu finns på bilden. Slänga ut inredningen, köpa en schysst säng. Lite smart förvaring. Och så bordet. Och gasolköket. 

Familjen är dock avvaktande. Mamma - har du tid med en folkabuss? Mamma - var ska den vara parkerad? Mamma - den är ful. Så praktiska frågor! Än så länge har de inte frågat om det finns fullserviceavtal inkluderat (det är nämligen min enda egna fråga just nu - för det känns kanske inte som en dröm att mecka bil - inte min kompetens heller).

Nå - vad har detta med mitt företag att göra? Jag tänker att många förändringar som företag gör är i samma anda. Man funderar lite rosenskimrande eller mer utifrån något som gör ont - tar ett beslut och sedan kommer utmaningarna. Och nu ska jag snart avsluta mitt uppdrag hos Statens fastighetsverk och söka mig vidare för att hjälpa företag att göra just den typen av arbete. I bland kanske man tar in en förändringsledare innan man kör igång och bäddar lite bättre för sig. Men ofta kör man bara och då är det smart att ta in en som mig och stötta i de förändringar som kanske inte gått som man tänkt sig. 

Jag har haft oerhört roligt och också sett stora förändringar ske hos min kund - och jag är stolt och nöjd över min insats. Men som konsult så är det inte meningen att man ska boa in sig så mycket att man blir anställd - och nu är det dags att gå vidare. 

Idag har jag med min "ekonomichef" fått färdigt mitt fjärde bokslut i iCool AB. Även det är jag stolt över. Innan starten var jag inte säker på att jag skulle våga vara i den situation där jag är nu, ett avtal som snart går ut och ingen aning om vad som väntar från hösten.  

På torsdag börjar jag leta nytt uppdrag och sedan är det semester med sångkurs, sol, bad, böcker, vänner, familj, fritidshus och kanske lite båtåka. Folkabuss. Nej. Den får vara kvar i drömlandet. Iallafall i år.