Ă…rsbokslut

28 december 2015

Idag är sista dagen som jag arbetar 2015 och det är dagen för reflektion kring vad som varit bra och vad jag är stolt över 2015, och tankar kring vad jag vill inför kommande år. 

Min tid för reflektion har blivit viktigare och viktigare för mig - och den sker allra bäst när jag är ute och går. Ofta går min väg på rutin till Tyresö slottspark som är en vacker och naturnära plats på lagom promenadavstånd. 

Så också idag - en dag med snö och sol vilket gör mig på extra bra humör. I lurarna Karriärpoden där jag lyssnar på Apotekets vd Ann Carlsson som samtalar med Kvadrat Managements vd och min vän Eva Ekedahl. Ann pratar om att göra saker av lust och att gå vidare när det inte längre känns rätt. Att fokusera på familjen och relationer. Och att omge sig med människor som man delar värderingar med.

Det är ett program som är skönt att lyssna på för mig - för Ann delar mina värderingar och det är bekräftande att höra andra tänka som jag själv gör. Och inspirerar mig kring dagens arbetsuppgift - att samla ihop det jag är stolt över och det är ju oftast det som jag känner mest lust kring som sedan blir det jag blir stolt över. Förvånande - not (som min son skulle sagt). 

Stolt: Från rätt kaotisk situation hos min ena kund där helt nya system ersatte gamla vid årsskiftet så har vi nu bättre kontroll över både system och arbetssätt. Teamarbete när det är som bäst! Mitt bidrag är ledarskap, envishet och en rejäl dos erfarenhet av systemimplementation. Och en gnutta humor. Teamet har mycket kunskap, envishet och dessutom tillit till sig själva, varandra och mig. 

Stolt: Efter kursutvärderingar hos min kund berättade en av kursdeltagarna att det var den bästa kurs han hade gått i hela sitt yrkesliv. Då blir kursledaren, dvs jag, extra lycklig och stolt. Och nästa kursdag blir ännu bättre. Vem behöver bekräftelse? Alla!

Stolt: Vi arbetar medvetet med att må bra i den grupp jag arbetar som tf chef för - och jag ser att vi levererar bättre, mår bättre och är gladare sedan vi introducerades i Mimy som är en metod för mindfullness och avslappning med yoga. Är stolt över att arbeta åt en uppdragsgivare som prioriterar sina medarbetare - det ger resultat! 

Stolt: På det privata planet har jag också flera stoltpunkter, bl a en ny altan med ett snyggt räcke som blev klart i somras. Räcket gjorde jag med min dotter - bra att hon lär sig snickra också. Det finns fler stoltpunkter, men de behåller jag i min privata sfär då de involverar andra som kanske inte vill hängas ut i en blogg :)

Så vad vill jag vara stolt över 2016?

Det skulle vara roligt att vara mentor åt en nybliven ledare - eller en ledare som behöver ta ett nytt steg.

Det skulle vara så roligt att ha fått ett uppdrag där jag stöttar upphandlande kund med att genomföra ett projekt där min medverkan kan höja kvaliteten på projektgenomförandet genom att undvika fallgropar både i implementation och i relation till leverantörer. 

Det skulle vara roligt att arbeta med ett team som behöver utvecklas med hjälp av lösningsfokuserat ledarskap.

Det skulle vara roligt att starta en kör för nyanlända flyktingar tillsammans med min vän Eva som är dirigent.

Det skulle vara roligt att ha börjat dansa!

Det skulle vara roligt att ha utvecklat min sångröst mer så modet att sjunga blir större.

Det kommer att vara roligt att ha varit mycket med mina fina barn.

Så... det som är roligt ger stolthet - säkert kommer jag hitta nya saker som jag tycker är roligt under året, både privat och i befintliga eller nya uppdrag... 

Vad vill du vara stolt över om ett år?