Märklig vår

25 maj 2020

Våren 2020 kommer att finnas i mitt minne länge. Våren då jag helt plötstligt bytte resdagar och kundmöten på olika platser mot att sitta fast i en kontorsstol i ett arbetsrum i mitt hus hemma i Tyresö. Kroppen blir stel, rösten blir torr, hjärnan far från ena området till det andra utan naturliga pauser. Med kunder som jag bara hunnit träffa vid ett fåtal tillfällen ska fortsatt lära-känna-tid skapas via Teams eller Skype. Och det funkar. 

In med naturliga pauser, lägg in motionspass som ger kroppen styrka att sitta stilla, slå på kameran så att du ändå blir tvådimensionell i mötet med människor. Håll fokus på samtalet, se människan du pratar med. 

Och det funkar mindre bra för att jag som drivs av att träffa människor känner att det är fattigt att inte få göra det. Att inte kunna lösa utmaningar i ett möte då man saknar gemensamma verktyg för att kunna rita och rita om... Men med den vilja att lösa denna situation som vi befinner oss i så löser det sig oftast ändå. 

Företagaren Elisabet får tid att tänka andra tankar. Och då öppnas dörrar. Nu drar vi igång fler möjligheter kring ledarutveckling och stöd tillsammans med andra kloka kollegor. Att bidra med att få ledare och medarbetare att mötas i samtalet trots att de inte kan ses fysiskt. Det blir spännande! Mer tid att arbeta med hur visualisering av olika metoder/modeller kan ske. Mer tid att skapa det som inte hunnits med när resor tagit mycket tid. 

 

Så håll ögonen öppna, snart slås dörren upp för nya möjligheter.