3 år

26 november 2015

På söndag fyller iCool AB 3 år, då registrerades företaget 2012. Beslutet att våga hoppa från tryggheten som anställd till att vara egenföretagare tog jag en natt på ett lägenhetshotell i Shanghai bara två veckor innan. Jag och min äldste son besökte en god vän som då arbetade i Shanghai, veckan innan hade jag släppt taget om en femton år lång anställning och tanken var att gå in i en ny anställning.

I tidsomställningens sömnlöshet så smällde det till - jag ska våga drömmen. iCool var klart som namn sedan länge och väl hemma igen åkte pappren in. Och så var jag i luften...

Nu har tre år gått... lika många kunder har jag jobbat med hittills och jag behöver fortfarande påminnelse om att det är den 25 snart, alltså att jag som arbetsgivare behöver ta ansvar för att jag som anställd får lön. Lön på annat sätt får jag varje dag - tillfredsställelsen att arbeta med intressanta uppdrag betalar sig i skön känsla i kroppen. 

I helgen ska företaget fira! I tankarna inför att kunna bestämma helt själv så låg också beslutet att "göra gott" inom företagets ramar. Just nu lägger jag tid på att arbeta med de människor som flytt sina hem, sina länder, sin familj och sina vänner inom ramen för Tyresö kommuns flyktingboende. Det är en mängd fantastiska människor som är engagerade, både som anställda i kommunen och Tyresö församling och som volontärer. Jag är volontär. Jag försöker bidra med saker som behövs (spel, shampo, ritpapper) och jag gör arbetspass. 

Så i helgen firar iCool genom att låta sin medarbetare ta två arbetsplats bland människor som är långt från så priviligerade som jag är. 
Grattis iCool - må du leva många lyckliga år!