2017 - gammalt och nytt

3 februari 2017

Idag har jag tagit en paus från arbete och annat för att se om det som lurar i kroppen som ont i halsen kan vilas bort och jag tar en lång härlig promenad, som så ofta ner till slottsparken. Och så kommer det igen, vägskälet som jag så många gånger symboliserat med att jag ibland måste välja väg. Jag tittar lite på marken för att se om det finns något tecken men då det saknas tar jag som oftast vägen ner mot vattnet. Idag är det fruset, lite molnigt och några få människor är ute och åker skridskor. 

Jag gör val just nu, för ett par veckor sedan certifierade jag mig som förändringsledare. Utbildningen var mycket bra och bekräftade det sätt jag arbetat på i så många år men nu har jag till och med en certifieringstavla att hänga på väggen i mitt kontor. Under utbildningen valde jag bort nästa planerade utbildning- tog en annan väg -  avbokade och är nu på väg att boka en annan väg som jag tror kommer att ge mig bättre förutsättningar i mitt arbete med ledarskap. Det är alltid roligt med ny kunskap, nya infallsvinklar och nya kontaktnät, men det måste leda åt rätt håll. 

Men att välja "till" innebär också att välja "bort". Det är mycket svårare. Jag fick en gång ett tips av en klok man att ha en lista med "to-do" och en lista med "to-don´t". Min "to don´t" blir klarare och klarare. Att säga nej till möten jag inte tror kommer leda någonstans, att släppa taget om relationer och uppdrag som tar energi,  att göra saker "bara för att man ska" osv osv. Ett led är också att på det privata planet städa ur förråd, vind och garderober. Det är likadant med aktiviter, relationer och annat - är bara det som jag mår bra av kvar i garderoben blir det mycket roligare att öppna dörren och välja kläder på morgonen.

Vad hamnar då på "to-do" som är nytt i år? Det kommer bloggen berätta vartefter... Kanske ett nytt litet uppdrag börjar redan nästa vecka för konsulten? Något nytt, spännande och svårt. Det är energigivande och såna vägar vill jag gärna gå på. Trevlig helg!