Ledarutveckling runt lågan, tre tillfällen

Brinner du för dina medarbetare? Brinner du för att företaget ska behålla dem?

Vilka egenskaper hos dig som chef bidrar till att skapa uppskattning hos dina medarbetare? Vad kan du göra för att få alla i ditt team att trivas på jobbet? Om ett skarpt läge uppstår där en talangfull medarbetare får ett lockande erbjudande från en annan arbetsgivare – vad i ditt ledarskap kan bidra till att talangen stannar kvar på din arbetsplats?

 

Nyligen kom Google med sitt forskningsresultat kring vilka egenskaper som anställda anser att en  riktigt bra chef ska ha. Vill du läsa mer om forskningsresultatet så rekommenderar vi att läsa om Oxygen Project. Namnet i sig är spännande – att ge sina medarbetare syre…

 

Vilka är då de egenskaper som hamnade på topp 10?

 

  1. Är en bra coach
  2. Stärker teamet utan att microstyra
  3. Är inkluderande
  4. Är produktiv och resultatorienterad
  5. Är en god lyssnare- och delar sina kunskaper
  6. Stöttar karriärutveckling och ger feedback
  7. Har en klar vision och strategi
  8. Har (tekniska) nyckelkunskaper
  9. Samarbetar effektivt
  10. Vågar fatta tuffa beslut

 

Vilka kan du checka av – och vilka vill du vidareutveckla?

Vi träffas vid 3 tillfällen och arbetar med olika frågor kopplat till dessa egenskaper. Du får inför varje möte ett antal självreflekterande frågor att fundera kring. Efter varje möte har du med dig konkreta tips som utvecklar ditt ledarskap. Vill du efter dessa tre tillfällen fortsätta din ledarutveckling erbjuder vi en mer omfattande utbildning i höst.

Vi brinner för ledarskap – och medarbetarskap – en låga vi nu tar till en glänta i skogsbrynet vid Björkhagens tunnelbanestation. Vi är max 6 deltagare tillsammans med våra två ledarutvecklare.

Dina erfarenheter kommer att vara en stor resurs i gruppen. Med max 6 deltagare kan vi komma nära i syrerika samtal och samtidigt träffas på ett sätt som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Kursledare är Elisabet Grinde och Eva Hansson.

Elisabet Grinde är en erfaren ledare och arbetar idag som förändringsledare, coach och ledarutvecklare i iCool AB. Elisabet brinner för det goda ledarskapet, där man kombinerar affärsmannaskap, kultur och viljan att utveckla och behålla sina medarbetare. I samarbetet med Eva bidrar Elisabet med sin mångåriga erfarenhet av ledarskap i vardagen.

 Eva Hansson har en mångfacetterad bakgrund som skådespelare, röstcoach och terapeut. Idag arbetar Eva med terapier och med att coacha människor som i yrkeslivet ska prata inför andra. Får jag fram det jag vill, säger ord, röst och kropp samma sak? I samarbetet med Elisabet bidrar Eva med fokus på de mellanmänskliga relationerna.

Datum:  10, 15 och 17 juni

Tider: 9.00 – 11.00

Mer info kommer när du anmält dig!

Fika ingår – vänligen ange vid anmälan om du har behov av specialkost

3 750,00 kr