Vilat klart?

21 februari 2016

Senaste inlägget från början av januari handlar om att vila - och så blir det tyst - somnade hon där på sofflocket Elisabet eller varför är det så tyst? 

Januari och februari har varit två mycket intensiva månader - och vabruari, som vi kallat denna månad hos kunden, går snabbt mot sitt slut. 

Hos kunden arbetar vi intensivt med vårt nya förvaltningsprojekt och dessutom är det många andra delar som ska igång i början av året. Roligt och intensivt. 

Hos Kvadrat har vi dragit igång ett arbete kring att öka vårt arbete kring Digitalisering. 

Är det kejsarens nya kläder eller business as usual? Jag började arbeta med att få igång digital hantering av information och arbetssätt redan 1997. Det var inte enkelt, vi kunde tillhandahålla rätt verktyg men ofta var inte varken ledare, medarbetare eller kund mogna för att släppa det fysiska arbetssättet. Idag är vi digitala hela tiden som människor, från barn till gamla, och det gör att det nu går i en rasande takt att använda tekniken för att skapa verklig nytta för mig som kund, patient, försäkringstagare, mamma, människa, konsult, företagare osv osv. Nu gäller det att som företag och organisation hänga med, är man inte digital idag så tror jag det blir svårt att hävda sig i en så snabb marknad. Då krävs att man arbetar med ledarskapet, kulturen och värderingarna internt förutom gott stöd i att hänga med i den möjlighet som finns med tekniken. Och det snabbt. Det är oerhört spännande! 

På det privata planet har det varit intensivt med att avsluta ett åtta månader långt körprojekt - där kören jag är med i har fyllt 40 år och bjuder Tyresöborna på show. Detta i samarbete med min favoritkrog Spis&Vin. Som projektledare för detta arbete  så är det skönt att det snart är över, vi har levererat till kostnad, tid och kvalitet vilket ju alltid är en projektledares mål. Och inte minst har vi haft roligt med vår publik. 

Vackrast denna period är att få förtroendet att lära känna en familj från Damaskus som kommit till Sverige för att försöka bygga ett liv här. I veckan utökades familjen med en liten pojke som föddes på Danderyds sjukhus och jag fick träffa honom 2 dagar senare. Vår familj fick också förtroendet att erbjuda hans äldre syskon att bo hos oss under tiden föräldrarna var på sjukhus, vilket var väldigt roligt. Att som volontär möta andra människor, få ta del av deras historia och att som första gäst få hålla deras lille kille i famnen det gör gott i hjärtat. 

Så... kökssoffan - den har inte varit så flitigt nyttjad förutom på de middagar vi haft med vänner - i mars blir det fler vilodagar! Och förhoppningsvis fler roliga uppdrag!