Sofflocket

5 januari 2016

Idag har jag blivit intervjuad av Alexandra Bylund på Kvadrat, du kommer att kunna lyssna på podden inom kort via länk här i  bloggen och på Kvadrats hemsida. Det var spännande - vi pratade om känslan att starta eget, om rädslor och försäljning, men också om hur jag som egenföretagare hittar tid för tankar och får balans mellan arbete och fritid.

Och då kommer bloggens första boktips! Boken ligger där på mitt sofflock hemma i huset i Tyresö. Ett sofflock som jag legat rätt mycket på under nyårshelgen pga ett ryggskott. Och ska ligga på mer under 2016, utan ryggskott! Boken heter "Det händer när du vilar" och är skriven av Tomas Sjödin. Han är varm förespråkare för vilodagens återkomst och jag hittar mycket klokt i boken. 

Vi är så aktiva och planerade idag. Vi jobbar mycket och vi är ständigt uppkopplade. Jag tror inte det är hållbart för oss som människor, och för min egen del vet jag att det inte håller att hålla ett så högt tempo som jag gillar att ha 7 dagar i veckan. För mig känns det som om hjärnan behöver få paus för att den ska kunna bearbeta och tömma sånt den inte behöver, skapa lugn för att kunna hålla tempo. 

Så en ambition för 2016 är att ha en vilodag i veckan, då vi dräller omkring hemma, tar en långpromenad i sakta mak, en kaffe med vänner eller läser en god bok.

Och då kommer pga mer tid på sofflocket i jul boktips två i  bloggen - en vacker roman som handlar om andra världskriget och två ungdomar som lever parallella liv i olika länder: Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr (vinnare av Pulitzerpriset 2015). 

Med detta är vilodagen över för idag - och så även arbetsdagen. Det är trettondagsafton och i kväll ska familjen umgås med vänner, det är matlagningsdags! God trettondag - det kan bli vilodag :)

PS Soffan... den tillhörde min morfars mor, och soffan har bott hos oss i drygt ett år. Det har hänt mycket i den soffan - troligtvis är både min morfar och hans syskon födda i soffan, gammelfarmor Elisabet sov i den i många år sedan hon tidigt blev änka, och säkert är många tankar tänkta på det sofflocket. Undrar vad hon jag fick mitt namn ifrån tänkte idag för 100 år sedan när hon skulle somna?