Höst 2017: Folksam

31 oktober 2017

Dagarna blir mörkare och mörkare men att passera dessa solnedgångar gör ju att mörkret blir lite lättare att härda ut. Det är halvtid i mitt uppdrag som förändringsledare och gruppchef på Folksams skadeavdelning. Sedan augusti har jag haft förmånen att lära känna en ny verksamhet, många mycket drivna, kompetenta och trevliga människor. Uppdraget som förändringsledare började med en genomlysning av utvecklingsprocessen för skadeverksamheten och efter ett par veckor fick jag förtroendet att även bli gruppchef då en vakans uppstod. 

Nu pågår rekrytering av min ersättare så att vi hinner med överlämning innan mitt uppdrag tar slut. Det upphör aldrig att förvåna mig hur kul det är att arbeta med ledarskap! 

Förändringsledning är som att lägga pussel, vad kommer vara enkelt och vad kommer vara utmanande med de förändringar som ska genomföras? Var ska vi lägga mest energi och vad kommer att förvåna för att det går lättare än vi trott? 

I januari är det dags att söka nya utmaningar då mitt vikariat på Folksam är över. Undrar vilka utsikter jag ser då på vägen hem?