2016-års julgåva

7 december 2016

2016 närmar sig sitt slut och jag ser fram mot ledighet och att ladda om inför 2017. 

Under 2016 har största delen av mitt arbete varit hos Statens fastighetsverk, där jag har fått förtroendet att arbetsleda systemförvaltarna som arbetar med olika styrningssystem. I samband med att en permanent chef tillsatts övergår arbetet till att utbilda och stötta henne i systemförvaltningen och fortsätta arbeta med de duktiga systemförvaltarnas arbete med nya releaser. 

Ett annat mycket roligt uppdrag har varit att genomföra en projektutvärdering för Helsingborgs stads införande av Agresso. En så engagerad kund är det alltid roligt att arbeta med - och de erfarenheter vi fångade stämmer väl överens med de erfarenheter jag sett hos andra kunder.

En förhoppning är att jag under nästa år kan stötta fler kunder med sina implementationsprojekt, så att de når högre resultat på målen kring kostnad, kvalitet och tid. 

En helt annan del av mitt arbete är volontärarbete. Sedan förra årets stora flyktingström kom till Sverige finns många människor som vill lära känna svenskar, som vill integreras i samhället och som behöver hjälp. Mitt engagemang har bl a gått till en familj som för närvarande bor i Täby. Familjen som består av tre barn och två vuxna är numera en del av vår vardag på olika sätt. En stor händelse för mig var att få möta deras nyfödde son Hossam som första vän, och jag får numera titeln "faster". En härlig vecka var när 17-åriga flickan var med oss på semester och både lärde sig cykla och simma. Frihet och säkerhet för en tjej. Även att få följa med som stöd till Migrationsverket var en fin händelse för mig.

Så årets julklapp till mina kunder blir fortsatt stöd till en av de organisationer som kan ge människor på flykt hjälp genom en pengagåva och mitt fortsatta engagemang för nyanlända människor i behov av medmänsklighet